Fundamentalist Hamza opgepakt

De Britse politie heeft gisteren een vooraanstaande moslim-fundamentalist, Abu Hamza Al-Masri, gearresteerd op basis van de anti-terreurwet. Dat heeft Hamza's in Londen gevestigde organisatie, `Aanhangers van de Shari'a', gemeld. Een politiewoordvoerster liet weten dat drie mannen worden vastgehouden na een serie invallen door rechercheurs van de dienst terreurbestrijding. Zij wilde niet zeggen of Hamza, een in Egypte geboren Britse staatsburger, onder de arrestanten is omdat er nog geen aanklachten zijn ingediend. Hamza, imam van een moskee in Noord-Londen, roept moslims al jaren op te strijden voor een meer islamitische levenswijze. Hij heeft een eigen website met een link naar de 17 pagina's tellende fatwa (religieuze instructie) van de Saoedische miljonair Osma bin Laden tegen de VS en andere `vijanden van de islam'. De regering van Jemen noemde de arrestatie van ,,de terrorist'' Hamza gisteren een bevestiging van haar vermoeden dat hij betrokken is bij een aanslag op Westerse toeristen, op 29 december. (AFP, Reuters)