Financiële crisis Ecuador ernstiger

Rekeninghouders bij banken in Ecuador hebben gisteren massaal geld opgenomen nadat president Jamil Mahuad de banken weer toestemming verleende om hun loketten te openen. Ze waren een week lang op last van de regering gesloten. Investeerders lieten gisterochtend blijken geen enkel vertrouwen meer te hebben in het financiële beleid van de regering nadat de nationale munt, de sucre, vorige week opnieuw sterk in waarde was gedaald. Taxichauffeurs staakten in de hoodstad Quito als protest tegen een drastische verhoging van de brandstofprijzen, en blokkeerden de toegang tot overheidsgebouwen. Scholen moesten worden gesloten. Vakbonden eisten het aftreden van de president. Overleg tussen ministers en de stakers leverde niets op en een poging van de politie om de stakers met traangas uiteen te drijven, mislukte. (AP)