Eigen keurmerk voor vis

Nog dit jaar komt de eerste ,,maatschappelijk verantwoord'' geproduceerde zalm en kreeft op de markt. MSC, de organisatie die zich beijvert voor duurzame visserij, brengt vis op de markt die afkomstig is uit wateren waar geen sprake is van overbevissing. Te herkennen aan een eigen label.

Op de wereldconsumentendag in Utrecht, waar MSC gisteren het initiatief presenteerde, was maar weinig belangstelling voor dit keurmerk. De noodzakelijke bekendheid ontbreekt voorlopig nog bij de consument. De strijd voor een erkend viskeurmerk moet feitelijk nog beginnen, aldus een woordvoerder van de internationale organisatie. Behalve initiatiefnemer Unilever prijkt op de lijst van internationale bedrijven alleen de naam van Ouwehand als Nederlandse ondernemer. Toch is MSC overtuigd van het succes, al zal dat pas ,,over tien jaar'' zijn. (ANP)