Cosun verkoopt Jonker Fris aan HL Foods

Jonker Fris, bij de consument vooral bekend om de appelmoes en de vlaaivullingen, komt in Britse handen. Koper is HL Foods, een onderdeel van de grote Hillsdown Holdings in Lincolnshire. Jonker Fris (omzet 90 miljoen gulden jaar, 130 medewerkers) past niet meer in de filosofie van het coöperatieve voedingsmiddelenconcern Cosun, ontstaan rondom Suiker Unie. Een woordvoerster van Cosun zei gisteren dat het concern consumentenartikelen niet als een kernactiviteit ziet. ,,Het grootste deel van de omzet komt uit de verkoop van ingrediënten aan de voedingsmiddelenindustrie. Na Jonker Fris blijft eigenlijk alleen suiker- en stroopfabrikant Van Gilse aan de consumentenkant over, maar die levert producten die wel heel dicht bij de suikerindustrie staan.'' (ANP)