Bestuurscrisis bij Licom

Oplopende miljoenenverliezen en verdeeldheid over de toekomst hebben gisteravond geleid tot het aftreden van de raad van commissarissen (RvC) van de Heerlense sociale werkvoorziening Licom. Dat gebeurde nadat de aandeelhouders, elf Zuid-Limburgse gemeenten, het vertrouwen in de raad hadden opgezegd.

Begin dit jaar maakte Licom bekend over 1998 tien miljoen gulden verlies te hebben geleden. De gemeente Heerlen, met ruim 30 procent grootaandeelhouder, liet toen al weten geen geld beschikbaar te hebben om de verliezen van de grootste sociale werkvoorziening in Nederland (5.100 werknemers) te compenseren. Nu het negatieve resultaat blijft oplopen willen de gemeenten, verenigd in de Vereniging van Licom Aandeelhouders (Velia), meer te vertellen hebben over de toekomstplannen van Licom. Velia-voorzitter J. Zuidgeest, tevens wethouder van Heerlen, verwacht dat binnen veertien dagen een nieuwe RvC is geformeerd. (ANP)