Winst voor Vitesse en PSV

Vitesse heeft zich goed hersteld van een aantal mindere resultaten. Na de 3-1 zege bij Sparta verstevigde de Arnhemse club zijn tweede plaats in de eredivisie. De buitenlandse spitsen Machlas en Curovic bleken gisteren weer van grote waarde voor Vitesse. Zij maakten in de eerste helft allebei een treffer en lieten zich in de tweede helft kort na elkaar vervangen.

Machlas werd op Spangen bekeken door een delegatie van Bayern München. Volgens voorzitter Aalbers van Vitesse is de belangstelling van de Duitse club serieus. De Griekse aanvaller heeft in Arnhem een doorlopend contract tot 2001. Volgens Aalbers kunnen geïnteresseerde clubs zich pas aan het einde van het seizoen bij hem melden.

PSV behoudt een achterstand van vier punten op Vitesse. De Eindhovense club behaalde zaterdagavond een 3-0 thuiszege op Cambuur Leeuwarden. Het succesvolle spitsenduo Nilis-Van Nistelrooy zorgde voor de gehele productie. Nilis maakte de openingstreffer. Nadat Abma en Berhalter vlak na rust uit het veld waren gestuurd, speelde Cambuur een kansloze wedstrijd. Nilis maakte zijn zestiende competitietreffer. Van Nistelrooy bracht zijn totaalscore op 21 doelpunten.

Willem II is na de winterstop nog steeds ongeslagen. De Tilburgse club won zaterdagavond op eigen veld met 2-0 van De Graafschap. Ramzi scoorde in de beginfase, Schulp scoorde in de slotfase. In de tussentijd werd Fränkel van De Graafschap uit het veld gestuurd. Willem II heeft na zijn twaalfde seizoenszege nog steeds uitzicht op kwalificatie voor het UEFA-Cuptoernooi.

Heerenveen steeg naar de achtste positie en koestert ook aspiraties voor Europees voetbal. De Friese club behaalde zijn eerste overwinning sinds 11 november 1998. Heerenveen won voor eigen publiek met 2-0 van hekkensluiter RKC. Gérard de Nooijer scoorde twee keer met een kopbal. FC Utrecht en AZ blijven middenmoters na het 2-2 gelijkspel in Nieuw-Galgenwaard.