SONGFESTIVAL

De zangeres Marlayne vertegenwoordigt Nederland op 29 mei in Israel tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje One Good Reason. Gisteren won zij het Nationaal Songfestival. Het lied is gemaakt door Tjeerd van Zanen en Alan Michael. Van de kijkers die telefonisch hun mening gaven, stemde 42 procent op Marlayne. Ook bij de vakjury was zij favoriet. Opvallend was dit jaar, dat van de tien deelnemers maar liefst vier helemaal niet konden zingen. Marlayne hoorde daar overigens niet bij.

Zij zong eerder in de Frogettes, het achtergrondkoortje van René Froger en deed hetzelfde voor Ruth Jacott. Verder werkte zij mee aan opnames van Anita Meijer, Demis Roussos, André van Duin en Conny van den Bos.

Ook in Duitsland is afgelopen weekeinde de inzending voor Jeruzalem vastgesteld. De kijkers aldaar kozen de blinde zangeres Corinna May tot winnares. Een tweede plaats was er voor de Turkse-Duitse groep Sürpriz, met een gedeeltelijk in het Turks gezongen lied. (Foto WFA)