Rotterdamse Designprijs voor NL Architects

De Rotterdamse Designprijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van vormgeving, is afgelopen zaterdag toegekend aan NL Architects voor hun Warmte Overdracht Station 8. De achitecten (Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaase en Mark Linneman) ontvingen de prijs, een bedrag van veertigduizend gulden, uit handen van staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur. Hun gebouw is gemaakt van polyurethaan en bestemd voor de stadsverwarming van het toekomstige Leidsche Rijn, bij Utrecht.

Een jury onder leiding van John Thackara, directeur van het Vormgevingsinstituut in Amsterdam, koos de winnaar uit 47 genomineerde producten. De tentoonstelling van alle genomineerden in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is verlengd tot 11 april. Bezoekers van de tentoonstelling konden de afgelopen weken stemmen voor de MeesPierson Publieksprijs (10.000). Die werd ook uitgereikt afgelopen zaterdag, aan Erik Jan Kwakkel, Peter van de Jagt en Arnout Visser, voor hun `Functionele Tegels'.