Ronaldo maakt sobere rentree na blessureleed

De terugkeer van Ronaldo heeft Internazionale geen sportief eerherstel opgeleverd. De Braziliaanse sterspeler maakte zaterdag zijn rentree in de stadsderby tegen AC Milan. Inter behaalde in de thuiswedstrijd een zwaarbevochten gelijksspel (2-2). Ronaldo speelde een redelijke eerste helft. Hij werd in de rust vervangen en spaarde zich daarmee voor de wedstrijd in de Champions League tegen Manchester United. Inter moet woensdag een 2-0 achterstand goedmaken.

Ronaldo miste zaterdag wedstrijdritme na een gedwongen rustpauze van twee maanden. Sinds het WK'98 in Frankrijk heeft hij last van een knieblessure. Voor de winterstop kwam hij slechts sporadisch in actie. Vlak na de winterstop besloten de artsen hem langdurig te laten revalideren. Afgelopen week was hij een onopvallende invaller in de verloren bekerwedstrijd tegen Parma. Tegen Milan onderscheidde hij zich met enkele gevaarlijke afstandsschoten. Zijn landgenoot Leonardo scoorde twee keer voor Milan. De Argentijn Zanetti zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker van Inter.

In de Serie A leden veel topclubs puntenverlies. Koploper Lazio speelde met 0-0 gelijk bij hekkensluiter Empoli. Fiorentina kon niet profiteren van de terugkeer van de Argentijnse topscorer Batistuta. De Florentijnen verloren met 4-1 bij middenmoter Venezia. Linksbuiten Reboca maakte drie treffers, waarvan twee uit een vrije trap. Parma won met 2-1 van Bari en verkleinde zijn achterstand op Lazio tot vijf punten.

In de Engelse Premiership leed Chelsea een kostbare nederlaag. De Londense club verloor op Stamford Bridge met 2-1 van West Ham United. Chelsea heeft nu zeven punten achterstand op lijstaanvoerder Manchester United, dat met 2-1 zegevierde bij Newcastle United. Aanvaller Cole maakte beide treffers voor United. Arsenal steeg naar de tweede plaats op de ranglijst. De titelhouder dankte de 2-0 overwinning bij Everton aan een benutte strafschop van Bergkamp.

In de Spaanse Primera Division won FC Barcelona de stadsderby tegen Espanyol. Rivaldo scoorde twee keer, Kluivert een keer. Valencia blijft tweede na een 1-0 zege bij Betis Sevilla. Real Madrid behaalde een 3-1 overwinning bij Santander. In de Belgische competitie won koploper Racink Genk met 1-0 bij Beveren. Club Brugge, dat Oostende met 2-0 versloeg, verkleinde de achterstand op Genk tot één punt. In Frankrijk was het ontslag van trainer Jorge van Paris St. Germain het grote nieuws. De Portugees was nauwelijks vier maanden in dienst. Vorig jaar vertrok hij al na drie maanden bij Vitesse.