HGC verspeelt punten

In de strijd om deelname aan de play-offs hebben de hockeyers van HGC opnieuw duur puntverlies geleden. Twee weken na het beschamende gelijkspel (2-2) tegen hekkensluiter Hattem verloor de ploeg van trainer-coach Hendriks gisteren in Utrecht met 3-2 van middenmoter Kampong.

Vijf speelronden voor het einde van de reguliere competitie deelt HGC de derde plaats met streekgenoot HDM, dat Hurley gisteren met 2-1 versloeg. Titelverdediger Den Bosch, gisteren met 4-1 te sterk voor Hattem, bezet de vijfde plaats, met één punt achterstand op HGC en HDM. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor de strijd om de landstitel.

HGC gaf gisteren een 2-0 voorsprong uit handen. Topscorer Lomans benutte een strafbal en een strafcorner. Jansen Schuiling (2) en De Jong bezorgden Kampong uiteindelijk de overwinning.

Ook Bloemendaal leed puntverlies. Tegen Amsterdam kwam de koploper niet verder dan 3-3. International Van Wijk scoorde drie keer voor Bloemendaal. Alle Amsterdam-treffers kwamen op naam van spits Westbroek, die hersteld is van een enkelblessure.

In de vrouwencompetitie klom Rotterdam naar de derde plaats door een 1-0 zege op concurrent Laren. Neo-international Petri maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.