`Geen omkoping bij verkiezing Spelen Sydney'

Sydney heeft bij zijn pogingen de Olympische Spelen van 2000 in de wacht te slepen geen omkooppraktijken toegepast. Dit meldt het rapport van Tom Sheridan, die de omstreden olympische campagne van Sydney heeft onderzocht. Volgens het rapport heeft de Australische stad zich echter niet gehouden aan de officiële regels van het Internationaal Olympisch Comité. Sydney won in de strijd om de toewijzing van de Spelen met miniem verschil van Peking. Volgens de Australische sportminister Michael Knight treft Sydney minder blaam dan de organisatie van Salt Lake City die de Winterspelen van 2002 met omkooppraktijken heeft binnengehaald. Volgens onderzoeker Sheridan was het organisatiecomité in Sydney welhaast gedwongen de IOC-leden tijdens hun bezoek met alle egards behandelen. ,,Gastvrijheid is geen doodzonde.'' (Reuters)