VN terug in Afghanistan

Na zeven maanden van afwezigheid zullen de Verenigde Naties weer enkele buitenlandse hulpverleners naar Afghanistan sturen. Een woordvoerder van de VN heeft dat gisteren bekendgemaakt. De VN trok vorig jaar augustus zijn gehele staf uit Afghanistan terug nadat een Italiaanse militaire adviseur in de hoofdstad Kabul was doodgeschoten. Volgens de VN kunnen de hulpverleners terugkeren omdat de Talibaan-regering serieus werk lijkt te maken van het onderzoek naar de daders en het garanderen van de veiligheid van de VN-medewerkers. Het hoofd van de speciale VN-missie voor Afghanistan, Andrew Tesorie, zei gisteren dat de strijdende partijen ,,op belangrijke punten'' overeenstemming hebben bereikt in geheime vredesonderhandelingen die momenteel plaatsvinden in de Turkmeense hoofdstad Ashgabat. (Reuters)