Shell lijdt fors verliezen in Venezuela

Shell lijdt flinke verliezen op de 1 miljard dollar (2 miljard gulden) die het in Venezuela heeft geïnvesteerd. Het Nederlands-Britse olieconcern wil dan ook de toekomstige investeringen meer dan halveren. De directeur van Shell Venezuela, Bernard Wheelahan, zei donderdag dat het concern niet het huidige productiecontract voor het Urdaneta West olieveld wil herzien, maar dat de Venezolaanse regering wel bij nieuwe contracten betere voorwaarden en betere olievelden moet aanbieden om buitenlandse investeringen aan te trekken. ,,Venezuela heeft het feest gehad en de beleggers de kater'', aldus Wheelahan. Shell zal dit jaar 100 miljoen dollar investeren, tegen 230 miljoen in 1998. Het concern vooziet in Urdaneta een productie van 40.000 vaten per dag tegen eind 1999, in plaats van de verwachtte 90.000. (Reuters)