Selectie: Radio

OVT. Na de column uit de jaren zestig van Willem Drees in het eerste uur o.a. een gesprek met John Schuster over zijn onlangs verschenen boek Poortwachters over immigranten; het debat over immigratie in het na-oorlogse Groot-Brittannië en Nederland. In het tweede uur een documentaire over de Communistische Partij Nederland. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor het verschijnsel genetisch gemodicifeerd voedsel en of wij allen als proefdier worden gebruikt. Ook aandacht voor het boek Man of vrouw, min of meer van Tim de Jong waarin interviews met mensen die niet exact weten wat zij zijn. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Twee uur durende uitzending over Simon Carmiggelt met o.a. tekstschrijver Jan Boerstoel, regisseur Fred Florusse van de muzikale productie Simon Carmiggelt 'n Stukkie, acteur Rob van de Meerberg en Henk van Gelder, schrijver van de binnenkort te verschijnen biografie. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de Waalse zangeres Jo Lemaire die een theatertournee maakt met liedjes van Edith Piaf. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Schrijvers onder wie Jules Deelder, Hugo Claus, Nelleke Noordervliet, Marcel Möring, Manon Uphof, Kader Abdullah en Lulu Wang lezen voor. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.

Ophef en vertier. Onder andere een discussie over de (overbodige?) Nederlandse traditie om elk jaar de Matthäus Passion uit te voeren en een gesprek met schrijver Frans Pointl over zijn nieuwe bundel. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. In het kader van de boekenweek aandacht voor het fenomeen van de kleine uitgever, eenmansbedrijven die met eigen geld en vanuit de eigen huiskamer vaak bijzondere literaire werken op de markt proberen te brengen. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.