ASML voelt niets voor kwartaalbericht

ASML uit Veldhoven voelt niets voor het publiceren van kwartaalcijfers. De chipmachine-producent zou zich het liefst beperken tot een jaarlijkse publicatie van de cijfers. Voorzitter Bodt van de raad van commissarissen zei dit donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering. Vorig jaar moest ASML twee keer een winstwaarschuwing geven, hetgeen aanleiding was voor een van de aandeelhouders om aan te dringen op publicatie van de kwartaalcijfers. Volgens Bodt is dat niet zinvol omdat ASML zich op een zeer cyclische markt beweegt. Om tegemoet te komen aan de wensen van de aandeelhouders publiceert ASML halfjaarcijfers. Bestuursvoorzitter Maris zei te verwachten dat over heel 1999 de winst wellicht iets lager zal uitkomen dan de 136 miljoen die in 1998 geboekt is. (ANP)