VVCS doet nieuw bod in overleg CAO profvoetbal

De spelersvakbond VVCS zal de werkgeversorganisatie FBO binnen twee weken een nieuw bod doen inzake een collectieve arbeidsovereenkomst voor profvoetballers.

Een CAO moet de nadelige gevolgen van de flexwet voor spelers en clubs wegnemen. Het vorige voorstel van de VVCS werd onlangs door de clubs afgewezen. FBO-onderhandelaar mr. W. Weezenberg bespeurde in de onderhandelingen van gisteren een ,,positieve teneur''. Maar hij stelde ook dat de VVCS met een ander eindbod moet komen, voordat de FBO ermee naar de achterban gaat. Door de flexwet, die sinds 1 januari van kracht is, kunnen spelers na drie jaar, of na hun derde contract, zonder afkoopsom en met een opzegtermijn van een maand vertrekken. De VVCS wilde de termijn van drie jaar verlengen naar zes jaar.