Kip voor Leonardo

In een tijdschrift over beroemde mensen stond het lievelingskostje van Leonardo: kip met tomaat en nog iets anders. Dan weet je meteen dat het niet over de kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci gaat, want toen die leefde kon je in heel Europa nog niet één tomaat vinden. Nee, ze bedoelen natuurlijk DE Leonardo. Hoofdrolspeler in de film Titanic. Leonardo di Caprio!

Hij heeft een Italiaanse achternaam, zijn moeder kookt natuurlijk echt Italiaans voor hem en in die keuken kom je voor je het weet één of meer tomaten tegen.

In onze keuken zie ik vandaag, behalve die tomaat ook nog iets anders liggen: een ui en een mango. Leuke verrassing voor Leonardo.

De ui wordt kleingesneden en de tomaat (zonder schil) ook. Eerst de ui bakken in wat olijfolie en ook de gesneden tomaat erbij doen. Een lepeltje gemberpoeder erbij en alles vijf minuten op het vuur laten staan. Pak de mango, schil hem en snij het vruchtvlees om de pit heen eraf en maak dat fijn in de keukenmachine, tot je een volle kop mangopulp hebt. Bij de tomaat en de ui doen en een kopje water erover gieten of als je dat hebt, kippenbouillon. Plus een paar druppels citroensap. Daar komt de scharrelkip aan. Daarvan heb je een stuk borstfilet nodig. Dat snij je ook in stukjes en die doe je in de mangopap. Peper en zout niet vergeten. Na zo'n twintig minuten is het klaar. Over de rijst ermee!

Hoef je alleen Leonardo nog maar te bellen. Hoewel die er liever spaghetti bij heeft.