Frans Molenaar presenteert ontwerpen

In zijn atelier in Amsterdam heeft couturier Frans Molenaar gisteren twee ontwerpen gepresenteerd voor een nieuw dagelijks tenue (dt), het `nette pak', voor militairen van de koninklijke landmacht. Het nieuwe dagelijks tenue moet het dt (mosgroen jasje, zandkleurige broek) vervangen dat 38 jaar geleden werd ingevoerd. Het eerste ontwerp van Molenaar - schuine zakken, oranje bies - werd door de `traditiecommissie' van de landmacht wel erg eigentijds gevonden, waarop de Amsterdamse couturier ook een behoudender variant ontwierp. Beide pakken zullen de komende maanden op beperkte schaal worden getest, waarna een definitieve keuze zal worden gemaakt. Met de invoering van het nieuwe dagelijks tenue is een bedrag van twintig miljoen gulden gemoeid.

(Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)