Drinkwaterkwaliteit voldoet aan normen

De drinkwaterbedrijven in Nederland doen het goed als wordt gekeken naar de drinkwaterkwaliteit, de tevredenheid van klanten en prestaties op milieugebied. De bedrijven kunnen wel kosten besparen door efficienter ter werken. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek onder 16 drinkwater- en twee waterwinbedrijven (85 procent van de sector) dat in opdracht van de Verenigiging van Exploitanten van Waterleidingbedrijven in Nederland (Wevin) door Anderson Consulting is verricht.

Volgens het rapport leveren alle bedrijven een kwaliteit drinkwater die ruimschoots boven de wettelijke normen ligt. Voor de dienstverlening geven de klanten een rapportcijfer van 7,7. Ongeveer 9 procent van de klanten is ontevreden; vooral over meterwisseling en onderhoud. (Redactie Economie)