CESAR ROSAS

Het is al jaren geleden dat Los Lobos hun laatste cd maakten, maar de leden van deze Amerikaans-Mexicaanse groep uit Los Angeles hebben niet stilgezeten. Zo waren David Hidalgo en Cesar Rosas twee van de zeven muzikanten van Los Super Seven, de Mexicaanse tegenhanger van Ry Cooders Buena Vista Social Club. Zoals Cooder de Cubaanse traditionele populaire muziek uit Cuba onder de aandacht van een groot publiek bracht, zo maakte Los Super Seven een half jaar geleden traditionele Mexicaanse volksmuziek universeel verkrijgbaar. Het enige verschil is dat Cooder het grote publiek inderdaad bereikte, en dat Los Super Seven dit, geheel ten onrechte, nog niet lukte.

Onlangs verscheen van Cesar Rosas de solo-cd Soul Disguise die zowel van het werk van Los Lobos als dat van Los Super Seven afwijkt. Het grootste deel van de twaalf nummers bestaat uit degelijke bluesrock: anders dan Los Lobos heeft Rosas zich niet gewaagd aan experimenten of ongewone combinaties van instrumenten. Het resultaat is een cd, die als achtergrondmuziek in een bar uitstekend voldoet, maar te braaf en saai is voor aandachtige beluistering thuis. Het wachten blijft op de volgende echte cd van Los Lobos.

Cesar Rosas: Soul Disguise (Ryko RCD 10459)