Anderhalve minuut Kubrick

Bezoekers van een congres van bioscoopeigenaren in Las Vegas hebben als eersten beelden gezien van Wide Eyes Shut, de met veel geheimzinnigheid omgeven laatste film van de afgelopen zondag overleden regisseur Stanley Kubrick. Het ging om een 90 seconden durend promotiefilmpje dat filmmaatschappij Warner Bros. heeft uitgebracht.

Wide Eyes Shut, dat al in de `post-productiefase' was toen Kubrick overleed, is een thriller gebaseerd op de roman Dream Story uit 1926 van Arthur Schnitzler. Hoofdrolspelers Tom Cruise en Nicole Kidman spelen een psychiatersechtpaar dat verzeild raakt in een erotische ontdekkingstocht met gevaarlijke ontwikkelingen. In het promotiefilmpje was onder andere te zien hoe Kidman zich naakt voor een spiegel ontdoet van haar oorbellen en benaderd wordt door een eveneens naakte Cruise. De beelden zijn door conventiebezoekers gekwalificeerd als `steamy' en `red hot'.

Kubrick had – net als bij vorige films – alle acteurs en medewerkers contractueel verplicht tot absolute geheimhouding. Bij een vertoning voor het management van Warner Bros. werd het technisch personeel zelfs gevraagd niet naar het scherm te kijken. De Amerikaanse première van Eyes Wide Shut staat gepland voor 16 juli. Eind augustus zal Kubricks laatste film ook in Nederland te zien zijn. (Reuters)