Vroeg werk van Pablo Picasso te koop op TEFAF

Op de TEFAF, de kunst- en antiekbeurs die morgen opent in Maastricht, zal een Amsterdamse kunsthandel een opvallend vroeg werk van Picasso aanbieden. Het gaat om een pastel uit 1899 van de achttienjarige Pablo, waarop een kinderjuffrouw met kind in het park is afgebeeld. Bij Nourrice allaitant un enfant gaf Picasso (1881-1973) een echtheidscertificaat af in 1970, toen hij het de Amerikaanse filmacteur Yul Brynner cadeau deed. Kunsthandel Frans Jacobs verwierf het werk onlangs uit een particuliere Zwitserse collectie. Het moet 1.250.000 gulden opbrengen.

Intersection (Mark Rydell, 1994, VS). Overbodige remake van Claude Sautets vermaarde Les choses de la vie (1969), waarin Michel Piccoli tijdens een fataal auto-ongeluk terugblikt op zijn amoureuze dilemma's. Nu is het een onaangename Richard Gere die maar niet kan kiezen tussen stijve echtgenote Sharon Stone (!) en minnares Lolita Davidovich. Net5, 20.30-22.15u., met reclame.