Tefaf

De internationale kunstwereld concentreert zich van 13 t/m 21 maart weer op de Tefaf in het MECC te Maastricht. De Internationale Kunst- en Antiekbeurs biedt dit jaar onderdak aan 183 kunsthandelaren en antiquairs. In de sectie Schilderijen, Tekeningen en Prenten ligt het zwaartepunt op oude Vlaamse en Hollandse meesters. Een van de pronkstukken is het `Rivierlandschap met fort' van Salomon van Ruysdael dat voor 450.000 Britse pond te koop is. Verder is er werk van Franse, Italiaanse, Duitse en Spaanse meesters. In de sectie 20ste-Eeuwse Kunst zijn onder meer drie bronssculpturen van Zadkine en werken van Lucio Fontana te zien. Antiekliefhebbers kunnen onder meer meubelen van renaissance tot art deco, wandtapijten, zilver, glas en juwelen bekijken. Verder veel kunst uit vele uitlopende culturen: van het verre Oosten tot de klassieke oudheid. Ook bevindt zich op de Tefaf een jeugdpaviljoen.

*Tefaf, Mecc Maastricht. Ma-vr 11-20u, za/zo 11-18u. Toegang: ƒ60 pp, ƒ80 per 2 pers, ƒ105 passe partout (allen incl. 1 catalogus). Student/65+ ƒ20, kinderen 12-18 jr ƒ7,50, tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Inl 073-6145165.