Spanje

Flamenco

Voor liefhebbers van de nieuwe ontwikkeling binnen de Flamenco-dans wordt een bezoek aan Sangre Flamenca van het Nuevo Ballet Español warm aanbevolen. Het gezelschap van de twintigers Angel Rojas en Carlos Rodríguez verrast andermaal door hun frisse aanpak waarmee ze traditionele flamenco een nieuwe draai weten te geven met behulp van invloeden van modern ballet, jazz, blues en afro-ritmes. T/m 4 april te zien in het Teatro de Madrid naast het winkelcentrum La Vaguada, Avenida de la Ilustración, tickets telefonisch te bestellen via Caja Madrid, 00-34902488488 of het loket 00-34917301750.

Letters

In samenwerking met het Tilburgse museum Scryption heeft de culturele stichting van de Spaarkas La Caixa een aardige tentoonstelling samengesteld met letters en typografie als uitgangspunt voor kunst en vormgeving. Onder de noemer Sporen van het alfabet zijn een vijftigtal kunstvoorwerpen bijeen gebracht die een historische overzicht geven van het spijkerschrift via Romeinse en Griekse steeninscripties en Middeleeuwse kalligrafie tot hedendaagse kunst. Gravures, sarcograafinscripties, obelisken tot en met schilderijen en objecten met de letter als uitgangspunten. Els Rastres de l'Alfabet t/m 4 april in de Fundació La Caixa in Tarragona, Calle Colom 2 00-34977239212. Van 18 april tot en met 23 mei in het Centro Cultural van Granollers, Joan Camps 1 00-34938707802.

Televisie

Wie zich wil laten overtuigen dat televisiecultuur niet per definitie een contradictio in terminus hoeft te zijn kan terecht in het centrum voor hedendaagse kunst in Barcelona. Onder de titel Món TV' is getracht een nadere invulling van het verschijnsel televisie te geven. Gegroepeerd rond een tiental invalshoeken, zoals programmering, techniek en sociale impact, wordt de bezoeker de zegeningen van het vaak versmade medium bijgebracht. Voor zappers en buishaters. Centrede Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Montalegre 5 00-34933064100. T/m 25 juli.

En verder

Nog t/m 14 maart Week van de Europese Cinema in de bioscoop van de Círculo de Bellas Arte in Madrid, Marques de Casa Riera 6; de bijzondere overzichtstentoonstelling met het werk van El Greco in het Museum Thyssen-Bornemisza Museum te Madrid.