MUZIEK

Passiemuziek

Het Brabants Orkest en het Brabant Koor geven olv Ed Spanjaard uitvoeringen van het Stabat Mater van Verdi en van Rossini in de Grote Kerk in Breda. De uitvoering van 14 maart 15u is uitverkocht, voor 13 maart 20u30 zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de VVV of op tel nr 073-6122611. De uitvoering wordt op 28 maart 14u39 uitgezonden door de KRO op Ned. 1.

Het Rotterdams Barok Ensemble voert olv Ton Beckers 13 maart 20u15 de Johannes Passion van J.S. Bach uit in de Prinsekerk, Schepestraat 71 Rotterdam.

Capella Amsterdam zingt olv Daniel Reuss het 21-delige werk Lagrimae di San Pietro (de tranen van de heilige Petrus) van Orlando di Lasso met blokfluit-intermezzi uit Der Fluyten Lusthof van Jabob van Eijck op 13 maart 20u30 in de Waalse Kerk in Amsterdam en op 14 maart 20u30 in de Lutherse Kerk in Arnhem.

Koor en orkest van het Groningse Conservatorium voeren olv Louis Buskens de Johannes Passion van J.S. Bach uit op 18 maart 20u15 Grote Kerk Meppel; 19 maart 20u15 Grote Kerk Harlingen; 20 maart 20u15 Martinikerk Groningen.

Lisztconcours

Van 15 t/m 27 maart vindt in het Utrechtse muziekcentrum Vredenburg het vijfde internationaal Franz Lisztconcours plaats, waarvoor zich 49 pianisten hebben aangemeld.

Tijdens de voorronden t/m 19 maart zijn er elke dag in de Kleine Zaal drie sessies, tijdens de halve finale in de Grote Zaal op 23 en 24 maart twee terwijl de finale voor drie finalisten plaats vindt in de Grote Zaal op 27 maart 20u15 met begeleiding van het Radio Symfonie Orkest olv Kenneth Montgomery. Inl en res 030-2314544.

Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble en het Engelse Hilliard Ensemble brengen in het laatste programma van de serie Bloed, zweet en tranen een concert met de première van Bloed 2 van Cornelis de Bondt, Deploration sur la mort de Okeghem in de versie van De Bondt, Respondit van Gesualdo in de versie van Luca Francesconi en madrigalen van Monteverdi. 16 maart 20u30 (inleiding 19u45) Paradiso Amsterdam; 17 maart 20u15 Vredenburg Utrecht; 22 maart 20u15 Doelen Rotterdam.

Amina Alaoui

Vooral in de trage ballades uit de Arabo-Andalusische traditie is de voordracht van deze Marokaanse zangeres zinderend intens. 14 maart (15u) Tropeninstituut Amsterdam.

The Epstein Brothers

Ze zijn stokoud en vertegenwoordigen als laatsten de tweede klezmergeneratie uit New York met muziek voor alle gelegenheden. 17 maart Oosterpoort Groningen, 18 maart Zuiderpershuis Antwerpen, 19 maart Doelen Rotterdam, 20 maart Tropeninstituut Amsterdam, 23 maart MC Vredenburg, Utrecht. Een documentaire over de Epsteins is op 21 maart (14u30) te zien in het Joods Historisch Museum, Amsterdam.

Kiss

Het eerste rock & rollconcert in 3-D, dus papieren zakdoekjes mee om de uitgedeelde brilletjes van make-up te ontdoen voordat ze na I was made for lovin'you en Rock and roll all nite weer netjes bij de uitgang worden ingeleverd. 13 maart Prins van Oranjehal, Utrecht.