Hyperlinks

Het web dankt zijn naam aan de links die de websites met elkaar verbinden. Het doorschakelen naar websites is een van de belangrijkste elementen van een website. Er kan intern worden verwezen (naar een andere pagina van de eigen site) en naar buiten: naar andere websites.

De code voor het linken is

a href= `naam van het document'. Deze wordt afgesloten met /a.

Voorbeelden:

a href= ``cv.html'' Klik hier om mijn cv te zien./a.

a href= ``http://www.nrc.nl'' Ga naar NRC Handelsblad/a.

Wedstrijd: Een gelijkspel had de beste weergave geweest van de verhoudingen in de Hoeksche-Waardse derby. Nummer drie NBSVV, dat nu afhaakt in de strijd om de eerste plaats, kon geen afstand nemen van de bezoekers, die in de tweede helft een voorsprong namen om die vervolgens niet meer uit handen te geven.