GALERIE

Erzsébet Baerveldt

Op de expositie Stare-way to heaven in de Reuten Galerie toont Erzsébet Baerveldt een nieuwe serie zwart-wit foto's waarin de oogopslag centraal staat. Baerveldt maakte verschillende portretten in klei die zij vervolgens fotografeerde. De poppen kijken dromerig voor zich uit of hebben een droevige blik in de ogen. Door het wegvallen van de derde dimensie zien de poppen er op de foto's realistisch uit en lijken het haast echte mensen. T/m 10 april, Fokke Simonszstraat 49, Amsterdam. Do t/m za 13-18u.

Caro Bensca

De porseleinen skeletten van Caro Bensca lijken eerder levend dan dood. Ze slapen met opgetrokken knieën op een lekker zacht bedje of liggen ontspannen op hun rug te zonnebaden. Bensca wil de geraamtes uitbeelden als ballastvrije personages waarin de ziel nog rondzweeft. T/m 7 april in De Praktijk, Lauriergracht 96, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u. Ook is nieuw werk van Martin van Vreden te zien.

Hans-Peter Feldmann

Al decennia lang verzamelt de Duitse kunstenaar Hans-Peter Feldmann onbenullige foto's. Ook zelf maakt hij eenvoudige kiekjes van meeuwen of vliegtuigen in grauwe luchten, hotelkameruitzichten op saaie plekken en stereotiepe familiefoto's, die hij in diverse boekjes bundelt. Bij XX Multiple Galerie laat Feldmann naast zijn fotoboeken ook objecten zien. T/m 4 april, Witte de Withstraat 77, Rotterdam. Do t/m zo 12-18u.

Klei

De overeenkomst tussen Gijs Assmann, Elisabet Stienstra, Nick Renshaw, Lie van der Werff, Michel Scholten, Louise Schouwenberg en Bastienne Kramer is dat zij alle zeven sculpturen in klei vervaardigen, maar geen van allen keramist pur sang zijn. Op de expositie Transmutation tonen de beeldhouwers figuratieve keramische beelden waarin de voorstelling en niet het materiaal centraal staat. T/m 28 maart in de Paraplufabriek, Van Oldebarneveltstraat 63a, Nijmegen. Kramer en Schouwenberg zijn samen met o.a. Maurice Frijmuth tevens vertegenwoordigd op de tentoonstelling Clay Games II, t/m 14 april in Galerie Aschenbach, Bilderdijkstraat 165c, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

En verder

Beelden van Tom Claassen t/m 17 april in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam; schilderijen van Esther Hartgers en Joncquil de Vries t/m 3 april in Ayacs, Keizersgracht 166, Amsterdam; tekeningen van Arjan Janssen en schilderijen van Tineke Bouma t/m 11 april in Galerie Phoebus, Eendrachtsweg 63, Rotterdam.