Dole zet eerste stap

Elizabeth Dole heeft de eerste stap gezet op weg naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2000. Gisteren heeft ze een commissie opgericht die haar kansen als Republikeins presidentskandidaat moet gaan onderzoeken.

Bovendien heeft Dole het startschot gegeven voor de fondswerving voor haar campagne. De 62-jarige Dole is al te zien in tv-spotjes waarin ze zich presenteert als een politiek buitenbeentje – ze vindt zichzelf geen politica. Bovendien laat ze weten dat ze gekwetst is door het immorele gedrag van de zittende president, Bill Clinton, die in opspraak kwam door de affaire met Monica Lewinsky.

Elizabeth Dole is de vrouw van oud-senator Bob Dole die in 1996 een gooi deed naar de presidentsverkiezingen, maar verloor van Clinton. Elizabeth Dole heeft als minister gediend onder Ronald Reagan en George Bush en geeft leiding aan het Internationale Rode Kruis.

(Reuters)