Chinese concessies WTO-lidmaatschap

China zal ,,grote concessies'' doen om snel in aanmerking te komen voor het lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Dat heeft de gouverneur van de Centrale Bank vandaag gezegd. ,,In de WTO-onderhandelingen over het handelsbeleid gaan wij grote concessies doen'', aldus gouverneur Dai Chianglong op een persconferentie. ,,Wij hopen dat de onderhandelingspartners erkennen dat China als ontwikkelingsland in staat moet worden gesteld om de kloof tussen onze posities (met de rijke industrielanden) te versmallen. De concessies zijn er vooral op gericht de tegenstellingen met de Verenigde Staten te verzachten in verband met het bezoek van premier Zhu Rongji aan Washington in april. De VS hebben en handelstekort van 57 miljard dollar met China. (Reuters)