Buiten Gewoon Schoon

Wie wel eens naar een popconcert of voetbalwedstrijd in een stadion gaat, weet dat als de laatste bezoeker verdwenen is, tientallen schoonmakers aan het werk gaan om alle tribunes schoon te maken. De tentoonstelling Buiten Gewoon Schoon gaat over zwerfafval en is vooral bedoeld voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het bestaat uit vier onderdelen: de bewoner, weggebruiker, recreant en de afvalberg en er is een inter-actief gedeelte. Zo kan de bezoeker genieten van een prachtig strand, maar zodra hij om het strand heen loopt ligt het bezaaid met blikjes, flessen en papier. De weggebruiker kan meedoen aan een quiz en tussen het afval in de afvalberg is een videoband te zien. Voor scholen is er een speciaal lesprogramma gemaakt over afval en zwerfvuil.

*Buiten Gewoon Schoon over zwerfafval voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs van 13 maart t/m 6 juni in het Milieu Educatie Centrum, Genneperweg 145, Eindhoven. Open di t/m vr 9-17u, za, zo en ma 13-17u. De toegang is gratis. Inl 040-2594700.