Bond vreest banenverlies arbeidsbureaus

De Abvakabo FNV gaat er vanuit dat de komende twee jaar zeker 500 van de 9.000 arbeidsplaatsen bij de arbeidsbureaus zullen verdwijnen. ,,Het kunnen er ook meer worden'', voorspelt bestuurder J. Smit. De arbeidsbureaus kampen met begrotingstekorten. Ook hangt Arbeidsvoorziening een grote reorganisatie boven het hoofd.

Volgens een woordvoerder van Arbeidsvoorziening is het nog maar zeer de vraag of er daadwerkelijk 500 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. ,,We hebben berekend dat we gelet op onze structurele inkomsten te veel mensen in vaste dienst hebben. Mensen die op projectbasis werken, krijgen in de toekomst geen vaste aanstelling meer. We willen voorkomen dat als de inkomsten uit projecten teruglopen, we te veel mensen op de loonlijst hebben staan'', zegt hij. (ANP)