Alice in Wonderland

Op een zonnige dag ziet Alice Liddel een wit konijn met een klok voorbijrennen. Ze wil hem achternalopen, valt in een konijnenhol en komt in een soort toverkamer terecht met een deurknop die praten kan en tegen haar zegt dat ze een slokje moet nemen van de fles die op de tafel staat. Natuurlijk is dat een toverdrankje, dat haar zo klein maakt dat ze door het sleutelgat kan kruipen. En dan belandt ze in een bos waar ze de gekste mensen, dansende kaarten en rare dieren tegenkomt. Van het verhaal, Alice in Wonderland, dat Lewis Carroll 130 jaar geleden schreef, is jaren geleden een vrolijke Disneytekenfilm gemaakt en nu heeft het Noord Brabants Natuurmuseum zich ook door de avonturen van Alice laten inspireren. Voor kinderen vanaf 4 jaar is een zeer vrije bewerking van het originele verhaal gemaakt, waarin de wondere wereld van de natuur centraal staat. Wat heeft een haai met een onderzeeboot te maken? En een schildpad met een auto? En waarom wil het ene dier opvallen met kleuren en een ander er zich juist mee verbergen? In zeven kamers wordt een avonturenreis gemaakt. Zo maken kinderen in Onderland kennis met het leven onder de grond en in de Geluiden- en Onderwaterkamer moeten ze hun ogen, oren en handen gebruiken.

Alle meisjes van 0 tot 100 jaar die Alice (of Elles) heten, zijn welkom op de opening (17 maart om 15u) als ze zich vooraf opgeven (013-5353935). De oudste en de jongste Alice zullen dan samen de expositie openen en voor elke Alice is er een verrassing.

*Verwondertentoonstelling Alice in Wonderland vanaf 17 maart 15u in het NoordBrabants Natuurmuseum, Spoorlaan 434, Tilburg. Open di t/m vr 10-17u en zo en zo 13-17u. Toegang voor kinderen t/m 3 jaar gratis, t/m 12 jaar ƒ5 daarboven ƒ7.