Zuid-Afrikaanse politicus gedood

In het township Nyanga nabij Kaapstad is gistermiddag een politicus van de Verenigde Democratische Beweging (UDM), een politieke partij, doodgeschoten. Het was de vijfde politieke moord aldaar sinds het weekeinde. Vier andere leden van de UDM en een politicus van het ANC werden de afgelopen dagen vermoord. In Zuid-Afrika bestaat nu de vrees dat het land, voorafgaande aan de parlementsverkiezingen van 2 juni, overspoeld zal worden door een golf van politiek geweld. UDM-leider Bantu Holomisa zou vandaag naar Kaapstad gaan om te praten over de politieke situatie. President Mandela uitte gisteren zijn bezorgdheid over het geweld, maar zei te verwachten dat het niet zo erg zal worden als in 1994, toen in KwaZulu/Natal duizenden doden vielen bij politieke conflicten. De politie van Kaapstad heeft versterkingen gestuurd naar de townships in een poging het geweld te beteugelen.