Selectie: Radio

Andersdenkenden. De 92-jarige toneelspeelster Mary Dresselhuys veroordeelt de vastenbrief van bisschop Wiertz van Roermond waarin hij zegt het sacrament van de zieken niet toe te dienen bij katholieken die euthanasie hebben geregeld. Radio 5, 21.02-21.22u.

De avonden. Het uitzicht van letterkundige Ad den Besten in Amstelveen en een verhaal van Arnon Grunberg. Voorts praat dichter Henk Ouwens over zijn roman Helis' Mythe en vertelt Adriaan Morriën over de dichter Pierre Kamp. En een concert van Elmo Williams

Radio 5, 22.02-24.00u.

Een leven lang. Herhaling van een portret van zes jaar geleden over slavist Karel van het Reve, die vorige week op 77-jarige leeftijd overleed. Hij praatte o.a. over de dood en zei toen: ,,In 1821 bestond ik niet en daar ga ik niet onder gebukt en in 2021 besta ik niet en ook daaronder ga ik niet gebukt.'' Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.