Lichte winstgroei voor BASF, Bayer

De nettowinst vóór belastingen van het Duitse chemieconcern BASF is vorig jaar zijn gestegen met 1,7 procent tot 5,4 miljard mark (2,76 miljoen euro). De omzet daalde met 3,1 procent tot 54,1 miljard mark. Het concern heeft een dividendvoorstel gedaan dat neerkomt op een verhoging van de uitkering per aandeel met 10 procent tot 2,20 mark.

De nettowinst van een ander groot chemieconcern, Bayer, is in 1998 gestegen met 7,3 procent tot 3,2 miljard mark. De omzet daalde met 0,2 procent tot 54,9 miljard mark. Bayer liet bij de bekendmaking van de voorlopige cijfers weten zijn aandeelhouders te zullen vragen om in te stemmen met het terugkopen van 10 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Het dividendvoorstel, 2 mark per aandeel, is 5 procent hoger dan van vorig jaar. (DPA, ANP)