FNV-bond dreigt met acties in kleinmetaal

FNV Bondgenoten dreigt met acties in de kleinmetaal (garages, loodgieters, benzinestations). In de stroef verlopende onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de 330.000 werknemers in die sector bleek vannacht nog altijd geen schot te zitten. De bonden hebben werkgeversvereniging FWM een ultimatum gesteld tot 22 maart.

Een van de belangrijkste knelpunten is de eis van FNV Bondgenoten dat werknemers zeggenschap krijgen over overwerk en de manier waarop ze overuren kunnen compenseren. De werkgevers voelen daar niets voor. Verder eisen de bonden 7 procent meer loon in twee jaar, terwijl de werkgevers 2,75 procent structurele loonsverhoging en een eenmalige uitkering van 1,5 procent bieden.

,,De onderhandelaars van de bonden zijn het spuugzat dat zij aan het lijntje worden gehouden met het verhaal van de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers dat zij geen mandaat hebben'', aldus FNV Bondgenoten in een vanochtend onder de leden verspreid pamflet. De bonden willen 22 maart een CAO afsluiten. ,,Lukt dat niet, dan volgen er acties.''