Bloem stapt op bij Fox

Hans Bloem stapt op als algemeen directeur bij Fox, de kleinste commerciële televisiezender van Nederland. Volgens het bedrijf liggen er ,,persoonlijke redenen'' ten grondslag aan het vertrek. Dat heeft Fox bekendgemaakt. Bloem, afkomstig van RTL4, voerde sinds begin 1997 de directie over het bedrijf, toen Fox nog onder de naam TV10 een zender was die vooral oude tv-series herhaalde. Pogingen om grote groepen kijkers te trekken mislukten. Vorig jaar doopte de nieuwe Amerikaanse eigenaar Fox (onderdeel van het imperium van Rupert Murdoch) de zender om, en poogde er een brede commerciële zender van te maken. Ook die gedaantewisseling heeft nauwelijks kijkers opgeleverd. Met een marktaandel van 0,9 procent komt de zender net uit boven de muziekzender TMF die een specifieke doelgroep trekt.