WK-organisatie wil meer duels

De organiserende landen van het wereldkampioenschap voetbal van 2002, Japan en Zuid-Korea, willen het speelschema van het toernooi wijzigen. Een verzoek het aantal wedstrijden te mogen uitbreiden wordt deze week bij de wereldvoetbalbond FIFA ingediend.

De Japanse krant Yomiuri Shimbun meldt vandaag dat de organisatie op die manier de opbrengst van het toernooi wil vergroten. Een van de voorstellen zou zijn om na de eerste ronde opnieuw tot een indeling in poules over te gaan in plaats van het spelen van achtste finales. Het aantal wedstrijden zou op die manier worden uitgebreid van 64 naar 76.

In het gewenste schema gaan de beste twee landen van acht poules door naar de tweede ronde. Die zestien landen komen in vier poules van vier, waarvan de winnaars in de halve finales uitkomen. Het toernooi zou op deze manier niet langer dan een maand duren. De krant baseert zich op bronnen nabij het organisatiecomité. (AFP)