VNO-NCW: Borssele langer openhouden

De ondernemingsorganisatie VNO-NCW pleit er voor om de kerncentrale in Borssele langer open te houden. Daarmee zou Nederland bijdragen aan het bereiken van de `Kyoto-doelstellingen', de internationale afspraken over het terugdringen van de uitstoot van CO2.

Dat heeft VNO-NCW-voorzitter J.C. Blankert gisteren gezegd tijdens het afscheidsseminar van directeur-generaal Energie van het ministerie van Economische Zaken C.W.M. Dessens. De sluiting van Borssele is voorzien in het jaar 2004. VNO-NCW meent echter dat na de modernisering in 1995 ten bedrage van 470 miljoen gulden het openhouden tot ten minste 2010 volledig verantwoord is. Eerdere sluiting zou neer komen op kapitaalvernietiging. Openhouden daarentegen is één van de goedkoopste maatregelen om de CO2-emissie in Nederland te verminderen, aldus Blankert.