Tennissers naar twee ronde in Indian Wells

Sjeng Schalken, Paul Haarhuis en Jan Siemerink hebben de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in het Californische Indian Wells. Haarhuis, via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi doorgedrongen, won in twee sets van de Spanjaard Albert Costa, 7-5 en 6-1. Siemerink versloeg de Amerikaan Michael Chang, 7-5 en 6-3. Schalken ontdeed zich via twee tiebreaks van de Zweed Jonas Björkman 1-6, 7-4 en 8-6. Richard Krajicek hoeft de eerste ronde niet in actie te komen.

Voor het eerst sinds ruim twee jaar heeft de complete toptwintig zich ingeschreven voor een ATP-toernooi. De laatste keer gebeurde dat in 1996 bij het indoortoernooi in Bercy. Marcelo Rios maakt in Californië zijn rentree na een afwezigheid van ruim twee maanden. De Chileen liep begin januari een blessure op aan de rug en aan de hamstrings. Daardoor kon hij in januari zijn finaleplaats bij de Australian Open niet verdedigen. In Indian Wells verdedigt Rios zijn titel.