Overleg CAO-touringcarchauffeurs hervat

Bonden en werkgevers hebben gisteren besloten de onderhandelingen over de CAO voor touringcarchauffeurs voort te zetten. ,,De werkgevers bleken bereid hun eindbod van tafel te halen. Hierdoor kunnen we weer onderhandelen'', zegt onderhandelaar C. van den Berg van FNV Bondgenoten. Volgens de vakbondsman heeft de actiebereidheid van de leden de doorslag gegeven bij de werkgevers. Op 19 maart worden het overleg hervat.

Begin februari verlieten de bonden het overleg over de CAO voor de 10.000 touringcarchauffeurs. De vakbonden vonden het loonbod van de werkgeversorganisatie KNV, een loonsverhoging van twee maal 2,25 procent voor een 2-jarig contract, veel te laag. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar. Ook willen zij extra geld om de salarisachterstand ten opzichte van hun collega's in het internationaal beroepsgoederenvervoer en openbaar vervoer in te lopen. (ANP)