Kritiek senaat op Van der Ploeg

Staatssecretaris Van der Ploeg van cultuur moet oppassen dat hij de leeftijdsdicriminatie niet bevordert. Dit hebben het CDA en de PvdA dinsdag gezegd tijdens de behandeling van de begroting voor cultuur door de Eerste Kamer. Daarnaast vinden VVD, GroenLinks en GPV het beleid van Van der Ploeg nogal onduidelijk.

Luimstra-Albeda van het CDA heeft zich gestoord aan de wijze waarop in brede kring wordt gesproken over de vergrijzing van het theaterpubliek, een kwestie die ook door Van der Ploeg op de agenda is gezet. ,,De staatssecretaris ziet een schokkende tendens: de grote vergrijzing. Dit verdraagt zich slecht met het thema leeftijdsdiscriminatie.''

VVD-senator Van Heukelum wil duidelijkheid over de criteria voor het lidmaatschap van de Raad voor Cultuur. De Raad voor Cultuur is twee keer door de rechter op de vingers getikt wegens slordige advisering in subsidiezaken. (ANP)