Koerdische vrouwen demonstreren

Ongeveer twaalfhonderd Koerdische vrouwen uit Nederland, Duitsland en België hebben gisteren, op internationale vrouwendag, in Den Haag gedemonstreerd. De vrouwen, die van het Malieveld naar het Vredespaleis liepen, willen meer rechten voor vrouwen, een vrij Koerdistan en een eerlijk proces voor hun aangehouden leider Öcalan. Bij het Vredespaleis bood een groepje Koerdische studenten een petitie aan. A. Witteveen, secretaris van het internationaal gerechtshof, zei toen hij de petitie in ontvangst nam dat ,,het internationaal gerechtshof niets voor de vrouwen kan doen''. ,,In onze statuten staat dat we alleen in actie komen bij een conflict tussen twee staten, en niet tussen een staat en een volk'', aldus de secretaris.

(Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)