Amazing Grace voor Walter LeGrand

Dominee Ignacio Gameros (rechts) speelt `Amazing Grace' op een keyboard bij de begrafenis van Walter LeGrand. De Duitser werd vorige week in de gaskamer geëxecuteerd voor de moord op een bankmanager in 1982. Zijn broer Karl werd eind februari met een dodelijke injectie gedood voor hetzelfde misdrijf. Walter (37) en Karl (35) zijn naast elkaar begraven op het kerkhof, tussen ongeveer driehonderd gedetineerden die zijn gestorven tijdens hun gevangenschap of zijn geëxecuteerd. De executie van het duo heeft grote beroering gewekt in Duitsland. De broers, Duitse staatsburgers, zou niet op hun recht op diplomatieke bijstand zijn gewezen na hun arrestatie. Daarop verzocht het Internationaal Gerechtshof in Den Haag de Amerikaanse overheid zich tot het uiterste in te spannen om de executie uit te stellen. De gouverneur van Arizona liet de executie gewoon doorgaan. Het Duitse weekblad Der Spiegel interpreteert dit gedrag als nieuw bewijs van arrogantie van een ,,eigengereide supermacht''.