Volvo koopt voor 2 miljard eigen aandelen

Het Zweedse concern Volvo heeft vanochtend bekendgemaakt 10 miljard kroon (bijna 2 miljard gulden) te willen besteden aan het inkopen van eigen aandelen. Volvo hoopt zo de waarde van de aandelen te verhogen. Het gaat om een deel van het geld dat binnenkomt door de verkoop van de personenwagendivisie aan Ford voor 50 miljard kroon.

Volvo ziet geen mogelijkheden de miljarden op redelijk korte termijn uit te geven aan overnemingen in de vrachtwagensector. Een recente poging om het Zweedse Scania op te kopen mislukte. Contacten met vrachtwagenfabrikanten in de VS bieden kennelijk ook geen perspectief.

Volvo onderstreepte vast te houden aan een strategie waarin acquisities een belangrijke rol spelen, maar gaf aan dat daarvoor tijd nodig is. ,,We hebben de indruk dat de aandeelhouders de bereidheid en het geduld hebben die tijd te geven'', aldus het concern in een toelichting. (ANP)