Roeselaere wacht op Zwerver

Volleyballer Ron Zwerver is gisteren waarschijnlijk voor het laatst op internationaal niveau in actie geweest. ,,Dat heb ik me eigenlijk niet gerealiseerd'', zegt hij. De 31-jarige oud-international heeft het Belgische Roeselaere nog niet laten weten wat hij gaat doen, maar de kans is heel groot dat hij aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn carrière zet. ,,De club wacht op me. Ik zal ze binnenkort inlichten.''

Met Roeselaere eindigde Zwerver afgelopen weekeinde in het Italiaanse San Benedetto del Pronto op de tweede plaats in het toernooi om de CEV Cup, de Europa Cup 3. De Belgische ploeg won zaterdag in de halve finales van het Duitse SCC Berlijn en gisteren werd in de finale verloren van het sterke Italiaanse Palermo, de club van een andere Nederlandse oud-international, Henk-Jan Held. Het werd 3-0, maar Roeselaere deed de eerste twee sets goed mee. ,,De Italiaanse ploegen zijn gewoon oppermachtig in de Europese toernooien'', zegt Zwerver. ,,Een tweede plaats is voor ons het maximale.''

Hoe was het om terug te zijn in Italië?

Zwerver: ,,Heerlijk. Hier wordt de sport echt beleefd. We speelden in een echte sporthal met een mooie vloer. En die kouwe drukte van al die mannetjes er omheen is prachtig. Ik vond het ook leuk om Henkie (Held, red.) weer te zien. Hij is net met zijn ploeg naar Palermo verhuisd, maar de kans bestaat dat de licentie weer wordt verkocht. Want de sporthal in Palermo zal niet worden afgebouwd. De ploeg speelt dit seizoen op 120 kilometer afstand van de eigen stad.''

Hoe liggen de kansen voor de Belgische titel?

,,Die schat ik hoog in. Het zal wel uitdraaien op een finale van de play-offs tegen Maaseik en dat is een heel ervaren ploeg. Maar wij hebben met Martin van der Horst en Albert Cristina en ikzelf ook de nodige ervaring in huis. We hebben laatst twee keer voor de beker verloren van Maaseik, maar dat hoeft niets te betekenen.''

De titel zou een mooi afscheid zijn.

,,Roeselaere heeft me gehaald om het kampioenschap te winnen. Het zou een desillusie voor me zijn als dat niet gebeurt.''