Padvinders vinden vermiste man dood

De directeur van een asielzoekerscentrum in de Belgische kustplaats De Haan die vorige week was verdwenen, is afgelopen weekeinde dood teruggevonden. De man heeft naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord gepleegd. Hij werd, opgehangen in een bos, gevonden na een nationale zoekactie door duizenden padvinders. Het asielzoekerscentrum dat de man leidde is sinds de opening vorig jaar omstreden. De burgemeester van De Haan vreesde dat het centrum de reputatie zou aantasten van zijn badplaats. Hij werd in die mening gesterkt nadat drie Bosnische asielzoekers waren beschuldigd van diefstal. Na de verdwijning vorige week van de directeur riep de burgemeester de noodtoestand uit. Inmiddels is bekend geworden dat de eigenaar van het omstreden asielzoekerscentrum het gebouw heeft verkocht. De nieuwe eigenaar heeft plannen om het te slopen om er vakantiewoningen te bouwen. Dit was besloten voordat de directeur verdween.