Kanu schiet Arsenal naar halve finales van Engels bekertoernooi

Arsenal heeft de halve finales bereikt van de strijd om de FA Cup. Op Highbury maakte invaller Kanu een minuut voor tijd het enige doelpunt in het duel tegen Derby County. Ook Newcastle United, de ploeg van manager Gullit, bereikte de laatste vier van het Engelse bekertoernooi. Everton werd gisteren met 4-1 verslagen, onder meer door twee doelpunten van de Georgiër Ketsbaia.

Titelhouder Arsenal stuit in de halve eindstrijd op de winnaar van het duel tussen Manchester United en Chelsea. Beide ploegen bleven gisteren op Old Trafford steken op 0-0. Woensdag staat in Londen de return op het programma. Newcastle speelt in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen eerstedivisionist Barnsley en Tottenham Hotspur.

In Italië handhaafde Lazio Roma zich aan de kop van de Serie A. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Ericsson met 6-1 van Salernitana, dat na een half uur brutaal de leiding nam dankzij Vanucchi. Nog voor rust maakte Lazio gelijk door een doelpunt van verdediger Negro. Salas (2), Vieri, Fresi en Nesta scoorden na rust voor de ploeg die jacht maakt op de eerste landstitel sinds 1974.

Fiorentina verdrong Parma van de tweede plaats. Dat deed het door de concurrent in een rechtstreeks duel te verslaan, 2-1. De Belg Oliveira en de Portugees Rui Costa (strafschop) scoorden voor de ploeg uit Firenze, die volgende week weer een beroep hoopt te kunnen doen op de geblesseerde topscorer Batistuta.

In Spanje won koploper Barcelona gisteren met 4-1 van Salamanca. Kluivert was een van de doelpuntenmakers. Door de zege handhaafde Barcelona de voorsprong van vier punten op naaste belager Valencia, dat Bilbao met 4-1 versloeg. Real Madrid bezorgde trainer Toshack diens eerste overwinning, 3-2 tegen Zaragoza. In blessuretijd maakte topscorer Raúl het beslissinde doelpunt.

In de Duitse Bundesliga stevent Bayern München onbedreigd af op de landstitel. Voor eigen publiek won de ploeg uit Beieren met 2-0 van Freiburg. Na 21 speelronden heeft Bayern een voorsprong van twaalf punten op Leverkusen, dat zaterdag Werder Bremen met 2-0 versloeg.