Internetpagina KPN uit protest gekraakt

De Internetpagina van KPN waarop Nederlandse telefoonnummers kunnen worden gezocht is gekraakt. In plaats van de zoekmachine krijgen bezoekers van www.detelefoongids.com een pamflet tegen de hoge tarieven van de KPN te lezen.

,,Deze pagina protesteert tegen de hoge beltarieven en het belachelijke beleid van de KPN'', staat met grote letters geschreven. De KPN-pagina is gekraakt door het `Sub Zero Cracking Force Team'.

De KPN vindt het ,,buitengewoon vervelend'' dat de Internetpagina is gekraakt. De telefoongids wordt 1,2 miljoen keer per maand geraadpleegd en is daarmee een van de drukstbezochte Nederlandse sites.De hackers hebben niet ingebroken bij de KPN zelf, maar bij AVD Internetservices in Heemskerk, een door de KPN ingehuurd computerbedrijf. Via de computers van dit bedrijf komt de bezoeker uiteindelijk terecht bij de KPN-telefoongids op het Internet. ,,Maar in plaats van bij ons, belanden internetgebruikers nu op de pagina van de hackers'', aldus een woordvoerder van de KPN. ,,Wij hebben AVD ernstig toegesproken. Zij bekijken nu hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het probleem te verhelpen.''

Over het `Sub Zero Cracking Force Team' is op Internet niet veel te vinden. Er bestaat een pagina van Sub Zero, waarvan gekraakte programma's kunnen worden binnengehaald. Op deze site staat ook een lange lijst met commerciële seks-sites en bijbehorende codes. Met behulp van deze codes kunnen de seks-sites gratis worden bezocht.