Internationale beurzen

LONDEN

Aandelen in Londen stonden op verlies, na een ochtend van lusteloze handel. Voorzichtigheid domineerde omdat morgen de Britse begroting wordt gepresenteerd. Verwacht wordt dat die fiscaal neutraal zal uitpakken.

De belangrijkste Britse aandelen, gewogen in de FTSE100-index, stonden maandag rond het middaguur met een verlies van 8,8 punten (0,14 procent) op 6196,7.

FRANKFURT

Na een aanvankelijke stijging als gevolg van het nieuwe record op Wall Street vrijdagavond, gleden de Duitse aandelen in Frankfurt in de loop van de ochtend weg. Handelaren verwachtten niet dat de beurs vandaag nog een plus te zien zou geven. ,,Vroeger zou Wall Street ons geïnspireerd hebben vooruit te stormen, maar de reactie hier was niet overtuigend en vervolgorders ontbraken. De DAX-index daalde met ruim een procent, 52,16 punten tot een stand van 4786,93.

PARIJS

Even stonden de Franse aandelen op winst, maar al snel overheerste in Europa pessimisme over de groeicijfers van de landen in de euro-zone. ,,We zijn sceptisch over de mogelijkheden voor een duidelijke stijging van Europese aandelen op de korte termijn'', zo stelde een Frans commissiehuis in een rondgestuurde fax. De CAC40-index verloor rond het middaguur 32,83 punten (0,78 procent) op 4156,73.

TOKIO

De effectenbeurs in Tokio heeft maandag de forse koerswinsten van afgelopen vrijdag niet helemaal vast kunnen houden. De Nikkei-index daalde met 114,95 punten (0,77 procent) tot een stand van 14.779,05 punten.